"Перевага — терміналам"

Олег ЛУЖНИЙ
22 березня 2013

ПЛАТІЖНІ СИСТЕМИ. Як зазначає голова Української міжбанківської асоціації ЕМА Олександр Карпов, українці останнім часом віддають перевагу платіжним терміналам, а не банкоматам. 

На думку експерта, у країні налічується мало платіжних терміналів — менше 140 тисяч одиниць. «А потрібно для України, з огляду на її територію та ступінь розвитку ринку, від 800 тисяч до 1,2 мільйона терміналів», — зазначив він.

Як вважають в ЕМА, існує чимала зацікавленість в розвитку ринку безготівкових платежів як у банків, так і в регулятора. За словами О. Карпова, Нацбанк може запровадити обмеження щодо готівкових розрахунків, орієнтуючись на досвід європейських країн, і ввести так звані європейські суми, які будуть незначними. Утім, регулятор вестиме розмову із керівниками банків щодо використання національної системи масових електронних платежів. Ця система пропонує користувачам використання карток з електронними чипами, які вважають більш захищеними, ніж картки з магнітною смужкою. В найближчі два роки слід очікувати тотальної «чипізації» платіжних карток. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua