Як заявив керівник громадської організації «Контроль народного майна», член  Громадської робочої групи з вирішення проблемних питань титанової галузі України Олександр Щербань,  всупереч дорученню Мінюсту головне управління юстиції  в Києві затягує проведення перевірки діяльності розпорядника майна ПАТ «Сумихімпром» Романа Марченка.

За повідомленням УНІАН, громадський активіст, зокрема акцентує увагу на тому,  що члени громадської робочої групи з вирішення проблемних питань титанової галузі свого часу звернулися в Мінюст з вимогою перевірити діяльність розпорядника майна «Сумихімпрому». Підставою для звернення стало приховування, як вони вважають, Романом Марченком  фактів, які свідчать про штучне банкрутство «Сумихімпрому», а також те, що з його подачі затягується підготовка плану санації  підприємства. Відсутність останнього  є юридичною підставою для ліквідації унікального титано-хімічного виробництва. До речі, з ідентичним проханням до Мінюсту  щодо перевірки діяльності розпорядника майна звернувся і Фонд Держмайна.

Ще на початку жовтня, як зазначає УНІАН, заступник міністра юстиції пан Бондарчук повідомив, що Міністерство доручило своєму Київському головному управлінню  провести цю перевірку. Однак справа з мертвої точки так і не зрушила. Тому 2 жовтня громадська група з вирішення проблемних питань титанової галузі України вдруге звернулася зі скаргою на дії розпорядника майна «Сумихімпром» Цього разу йшлося про перешкоджання паном Марченком  головному управлінню юстиції Сумщини в підготовці висновків щодо ознак штучного доведення до банкрутства «Сумихімпрому».

Зазначається також, що  органами прокуратури відкрито кримінальне провадження за фактом завдання підприємству збитків внаслідок завідомо невигідних угод. Однак довести справу до завершення неможливо через відсутність інформації, надання якої блокується паном Марченком.

Таким чином, як вважає керівник громадської організації Олександр Щербань, підрозділ Мінюсту сприяє можливій ліквідації «Сумихімпрому», що лише на руку структурам, які пов’язані з олігархом Дмитром Фірташем. Адже саме внаслідок дій керівника «Сумихімпрому», який є креатурою пана Фірташа, підприємство і було доведено до плачевного стану. Тому члени громадської групи з вирішення проблемних питань титанової галузі звернулися до міністра Мінюсту Павла Петренка зі скаргою на дії Головуправління Мінюсту в Києві та попросили взяти його цю справу під особистий контроль.