"Перші медалі українських каратистів"

13 листопада 2014

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Гордість клубу «Чемпіон» Уляна Смирнова нарешті стала чемпіонкою. Фото з сайту uk-ua.facebook.comНа чемпіонаті світу з карате у німецькому Бремені українські спортсмени вперше в історії завоювали медалі. Володарями нагород стали Станіслав Горуна, Ірина Зарецька та Уляна Смирнова. 

Львів’янин Станіслав Горуна (до 75 кг) та одеситка Ірина Зарецька (до 68 кг) вибороли «бронзу» у вирішальних сутичках за третє місце. Вони перемогли бійців з Єгипту: Горуна — Омара Абдель Рахмана (9:5), а Зарецька — Фатьму Махмуд (4:0), повідомляє прес-служба Української федерації карате.

Цей історичний успіх є цілком логічним, оскільки Станіслав Горуна, найкращий каратист країни, цього року став у Тампере (Фінляндія) віце-чемпіоном Європи, а Зарецька, якій нещодавно виповнилося 18 років, у минулому році в Гвадалахарі (Іспанія) перемогла на молодіжному чемпіонаті світу.

Радість перемоги з нашими бійцями по праву розділяють їх тренери — Антон Нікулін (головний тренер національної збірної і персональний тренер Станіслава Горуни) і Денис Морозов (тренер Ірини Зарецької), а також керівництво Української федерації карате (президент Сергій Левчук).

Варто відзначити, що ще двоє наших спортсменів ледь не «зачепилися» за бронзові медалі: кияни Віталій Семенцов і Жанна Кузьменко також дійшли до «малого фіналу», але в рівній боротьбі поступилися своїм суперникам — з Ірану та Німеччини відповідно.

Крім того, українка Уляна Смирнова, виступаючи у змаганнях інвалідів-візочників (у Бремені такий турнір відбувся вперше в історії), посіла перше місце. 22-й чемпіонат світу в Бремені проходить за версією WKF (Всесвітньої федерації карате), яка визнана Міжнародним олімпійським комітетом і бореться за включення в програму Олімпійських ігор. Чемпіонати світу проводяться один раз у два роки  з 1970 року.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua