"Перший день Каннського фестивалю присвятили підлітковим проблемам"

17 травня 2013

ЕЛІТНЕ КІНО. Конкурсна програма Каннського фестивалю розпочалася двома премєрами. В перший день глядачі подивилися фільм мексиканського режисера Амата Ескаланте «Елі» та «Молода і красива» Франсуа Озона.

Французький режисер Франсуа Озон повернувся у Канни через 10 років і знову – з фільмом про підлітка. Стрічка «Молода і красива» розповідає про дівчину з хорошої сім’ї, якій хочеться чогось таємного і забороненого, і цим стає секс. Сюжет розвивається впродовж 4 пір року під 4 пісні Франсуази Арді.

В центрі мексиканської стрічки «Елі» – кохання 12-річної дівчинки до молодого поліцейського. У фільмі, окрім кохання – тортури, мафія і кокаїн.

Паралельно з основною програмою відбувся показ і першого фільму «Особливого погляду» – стрічки Софії Копполи «Елітне товариство». Фільм, хоч і не змагається за головний приз, привернув увагу публіки: на показ змогла потрапити ледве третина охочих.

Коппола, як і Озон з Ескаланте, звертається до теми дорослішання. У стрічці йдеться про «гламурну банду» – підлітків з Лос-Анджелеса, які проникають в помешкання знаменитостей та грабують їх. Фільм заснований на реальних подіях. Одну з головних ролей грає зірка «Гаррі Поттера» Емма Вотсон.

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua