"Перший покаже «Національні дебати» кандидатів на пост Президента України"

17 квiтня 2014

Сьогодні у Центральній виборчій комісії відбулося жеребкування щодо черговості надання кандидатам на пост Президента України, зареєстрованим Центральною виборчою комісією на позачергових виборах Президента України 25 травня 2014 року, ефірного часу для проведення передвиборної агітації.

З огляду на це Національна телекомпанія України пропонує всім без винятку кандидатам взяти участь у безпрецедентному проекті «Національні дебати» – дискусійній програмі Першого, що має на меті висвітлити позиції всіх учасників передвиборчого процесу. Кандидати в президенти вестимуть дискусію не лише між собою, а й відповідатимуть на питання електорату, який буде представлено в глядацькій залі професурою, студентством, журналістами та громадськими активістами. Про це повідомила прес-служба Першого Національного.

«Національні дебати№ – це можливість для кандидатів вийти за межі дискусії між собою, між власними політичними силами, ідеями та вподобаннями, й відповісти на прямі питання, які цікавлять сьогоднішнього виборця.

Модератором дискусійного проекту буде генеральний директор Національної телекомпанії України Зураб Аласанія.

Усім кандидатам у президенти Перший відкрито пропонує рівні умови. Учасники кожної програми визначатимуться прозорим жеребкуванням у прямому ефірі Першого Національного. Участь у «Національних дебатах» коштуватиме 180 тисяч гривень кожному з кандидатів відповідно до розрахунків вартості однієї ефірної хвилини: 90 хвилин × 8 000 гривень ÷ 4 учасники = 180 000 гривень.

«На кожен ефір дискусійної програми «Національні дебати» згідно з результатами жеребкування будуть запрошуватися чотири кандидати. Кожен випуск триватиме півтори години і буде поділений на чотири тематичні блоки. У межах одного ефіру всім чотирьом кандидатам модератор ставитиме однакові запитання, час на відповідь усіх кандидатів рівномірно фіксований. Формат «Національних дебатів» передбачає окремий блок питань і відповідей між кандидатами. Проект виходитиме в ефір щосуботи та щонеділі з 19:00 до 20:30», – повідомив деталі про формат «Національних дебатів» генеральний директор НТКУ Зураб Аласанія.

Про старт проекту «Національні дебати» буде повідомлено найближчим часом. Стежте за новинами на сайті Першого Національного. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua