"Персональна відповідальність стає нормою"

Наталя ЗВОРИГІНА
8 квiтня 2015

Перший заступник Глави Адміністрації  Президента Віталій Ковальчук представив активу Запоріжжя нового голову обласної державної адміністрації Григорія Самардака. Донедавна перший заступник голови Запорізької ОДА, він з вересня минулого року де-факто практично одноосібно (без заступників) керував областю. За винятком лише одного місяця і шести днів, коли місцевим головою був Валентин Резниченко (з 20 лютого по 26 березня). І тепер Григорій Самардак повноправно став біля керма козацького краю.

Віталій Ковальчук, який спеціально прибув до Запоріжжя,  від імені Президента Петра Порошенка подякував усім жителям області за збереження миру в регіоні. «Незважаючи на дії агресора, Запоріжжя, Одеса, Дніпропетровськ і Харків вистояли. Це заслуга кожного жителя цих областей. Запорізька область розташована між двома окупованими територіями — Донбасом і Кримом. Тож на запоріжцях лежить велика відповідальність, й тому тут найвищі показники призову за мобілізацією, — наголосив він.

Водночас перед краянами було поставлено й кілька важливих завдань. Йдеться про забезпечення миру в області, боротьбу з корупцією, реалізацію справедливої соціальної політики, зокрема створення сприятливих умов для демобілізованих військовослужбовців, забезпечення прозорого й відкритого надання субсидій після підвищення тарифів, створення умов для розвитку економіки.

Як зазначив новопризначений очільник регіону, за час своєї діяльності на держслужбі він уже напрацював план першочергових дій: економічний розвиток, створення умов для підтримки малого та середнього бізнесу, сільськогосподарських виробників, розвиток внутрішнього ринку, зокрема розширення проекту «Купуй запорізьке, обирай своє!». Словом, все те, що може дати конкретні результати для населення. Новий очільник області сподівається, що таким чином вдасться дещо знизити ціни, насамперед на хліб і деякі лікарські засоби.

Особливу увагу буде приділено соціальному захистові ветеранів АТО. Уже незабаром в область повернуться близько п’яти тисяч воїнів-захисників.

Щодо подальшої кадрової політики Григорій Самардак має за тиждень подати на затвердження Президенту кандидатури на посади голів райдержадміністрацій в області. І за ефективність роботи кожного з них нестиме персональну відповідальність.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua