"Петро й Павло надихають на добрі справи"

8 липня 2014

Ініціативу уряду щодо утворення капеланської служби обговорили в ході зустрічі Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк і Предстоятель Української православної Церкви Київського патріархату, Патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет. Ідеться про службу військового духовенства у Збройних силах, Національній гвардії та Прикордонних військах. Як наголосив Прем’єр-міністр, духовний супровід українських військовиків, які захищають суверенітет країни, б’ються з агресорами і терористами, величезною мірою сприятиме зміцненню їхнього бойового духу, готовності відстоювати  нашу свободу і майбутнє у найскладніших умовах.

Патріарх Філарет поінформував керівника уряду про діяльність очолюваної ним Церкви з допомоги Збройним силам України, опіки над військовослужбовцями і членами їхніх сімей, про соціальну і доброчинну працю духовенства, зокрема в зоні АТО.

Арсеній Яценюк подякував Патріархові Філарету за зусилля, яких докладає Церква для відстоювання територіальної цілісності України, духовного розвитку суспільства, виховання громадянськості й патріотизму.

Прем’єр-міністр розповів Патріархові про роботу уряду у сфері забезпечення прав і свобод громадян, гармонізації державно-церковних відносин, подолання в них проблем, накопичених упродовж останніх років. Глава уряду і Патріарх обговорили ініціативи Кабінету Міністрів, спрямовані на забезпечення  релігійним організаціям всебічних гідних умов для здійснення ними сутнісно притаманної місії та на розширення присутності Церкви в суспільстві.

Благословляючи Арсенія Яценюка на добрі справи, Патріарх Філарет подарував йому ікону святих верховних апостолів Петра і Павла, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua