"Пічки для АТО зроблені дітьми і ветеранами"

Олександр ВЕРТІЛЬ
9 сiчня 2015

Учнівський та учительський колективи Сумської школи №15 відправили бійцям у зону АТО перші чотири міні-пічки, змайстровані на уроках праці.

Такі пристрої з повним правом можна назвати маленьким винаходом сумських умільців, адже у зібраному вигляді міні-пічка вміщується  в кишені. За паливо слугують тріски, гілочки, сухе листя тощо. Їх цілком досить, аби закип’ятити чай, підігріти страву, одне слово, у військово-польових умовах — найнеобхідніша річ.

Технічну ідею подав учитель праці Сергій Марущенко, який в Інтернеті знайшов цікаве креслення і взявся адаптувати його до воєнних умов. Невдовзі разом з учнями вдалося виготовити перший екземпляр, потім — другий, третій.  Зараз роботу поставлено на конвеєр: у процесі виробництва кілька десятків мініатюрних пристроїв, які найближчим часом відправлять захисникам України.

З настанням холодів виникла гостра потреба і в «буржуйках». Їх почали виготовляти сумчани — ветерани МВС. Як розповів один з ініціаторів Володимир Лугченко, напередодні Новорічних свят у зону АТО відправлено десять новеньких «буржуйок», які змайстрували умільці.

Від імені воїнів представник Національної гвардії України Олександр Скрипченко щиро подякував ветеранам-правоохоронцям за турботу і душевне тепло, яке зігріває солдатів на передовій у прямому і переносному сенсі. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua