"Під пильним оком відеореєстратора"

Владислав КИРЕЙ
13 вересня 2014

Якщо даішник — значить хабарник. Цей стереотип міцно в’ївся у свідомість як учасників вуличного руху, так і самих інспекторів. У Черкаському управлінні автоінспекції вирішили покласти цьому край: автомобілі міліції нині укомплектовують відеореєстраторами, які цілодобово фіксуватимуть події, що відбуваються за маршрутом екіпажу і всередині автівки. Таке нововведення, переконані в управлінні, дасть змогу ефективно протидіяти корупції й буде надійним помічником у вирішенні конфліктних ситуацій. 

Уже на сьогодні автошляхи області патрулюють екіпажі автомобілів УДАІ, укомплектовані відеореєстраторами, а в Черкасах такими пристроями обладнані автівки чергових частин Соснівського та Придніпровського райвідділів міліції. У подальшому планується забезпечити цією електронною технікою службові авто всіх міськрайвідділів області.

Встановлені пристрої забезпечено двома відеокамерами, які фіксують перебіг подій за напрямком руху автомобіля та в його салоні. Також прилад обладнано потужним мікрофоном, який може записувати розмови у салоні і поблизу службового авто.

Заступаючи на чергування, працівники міліції, окрім зброї та необхідних спеціальних засобів, отримують і флеш-карту, котру необхідно встановлювати у відеореєстратор. Електронний пристрій у режимі реального часу, без зупинки, записує все, що відбувається під час чергування. Після його завершення старший патруля повинен здати накопичувач інформації до чергової частини, де всі дані з нього буде перенесено на комп’ютер для перевірки, зберігання та подальшого використання в разі потреби.

Також найближчим часом планується оснастити всі патрульні автомобілі GPS-навігаторами, що допоможе працівникам чергових частин краще контролювати місцезнаходження транспорту та за необхідності швидко скеровувати найближчий патруль на місце скоєння злочину.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua