"Підніжка Росії: США допоможуть Болгарії з енергоресурсами"

16 сiчня 2015

Держсекретар США Джон Керрі заявив, що Штати допоможуть Болгарії зменшити залежність від російських енергопоставок.

Про це пише Gazeta.ru з посиланням на The New York Times.

Так, за даними американських чиновників, 85% газу і 100% ядерного палива надходить в Болгарію країну, яка є членом НАТО саме з Росії.

«Жодна країна в світі не повинна бути повністю залежна в поставках енергоресурсів від іншої країни», – заявив Керрі під час спільної прес-конференції з болгарським прем'єр-міністром Бойко Борисовим. Зазначається, що Керрі вперше прибув до Болгарії в якості держсекретаря США.

«США готові допомогти Болгарії, яка прийняла важкі рішення, намагаючись захистити своє енергетичне майбутнє», – додав Керрі.

Він підкреслив, що будь-які спроби залучити інвестиції в Болгарію і захистити її від російського «втручання» залежать від здатності Софії боротися з корупцією.

Видання зазначає, що мова, зокрема, може йти про альтернативу проекту «Південний потік». За словами високопоставленого співробітника Держдепу США, Вашингтон працює з Софією і Афінами щодо можливого проведення в Болгарію трубопроводу з терміналу СПГ в Греції. Як підкреслило джерело, ці обговорення знаходяться на «попередньому етапі». «Крім того, ми обговорюємо з ними диверсифікацію їх ядерних можливостей і інші варіанти», – додав співрозмовник газети.

Еспресо TV 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua