"Підняли ціни «під шумок»"

25 квiтня 2014

Щоб підвищити вартість проїзду в міському транспорті, необхідно пройти певну процедуру, зокрема затвердження обгрунтованої вартості послуги на сесії міськради. Але днями маршрутники Луганська вивісили оголошення, в яких названо ціну 4 гривні, тоді як нині проїзд коштує 2,50. Без довгих обмірковувань автори провокативного оголошення пояснили, що «це через подорожчання пального».

І справді, на Луганщині літр бензину марки А-95 коштує майже 16 гривень. Та виявилося, що це оголошення — виключне бажання маршрутників, жодним чином не погоджене з міською владою. 

«Лише чотири з восьми перевізників Луганська звернулися до міської ради з вимогами підвищити тарифи. Надали, згідно з процедурою, свої обгрунтування. Всі ці дані перевіряємо», — каже директор департаменту економіки міськради Світлана Дроботенко.

А начальник відділу транспорту і зв’язку Луганської міськради Андрій Когут назвав дії маршрутників «свавіллям» та «спробою під шумок оголосити таку собі Луганську автобусну республіку». Щоправда, одночасно в міськраді визнають, що підвищення вартості проїзду відбудеться. Втім, не обов’язково до 4 гривень. Цифра, яку узгодять, повинна бути зрозумілою для всіх.

Загалом в області вже можна бачити «парад» зростання тарифів: підвищили плату за проїзд у громадському транспорті Лисичанська та Алчевська, планують в Антрациті.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua