"Підпільники труїли черкащан сурогатом"

Роман КИРЕЙ
21 травня 2015

У межах спецоперації «Акциз-2015» спільними зусиллями оперативних працівників фіскальної служби Черкащини та працівників міліції ліквідовано підпільний цех з виробництва лікеро-горілчаних напоїв, який майже півроку діяв у гаражному приміщенні одного з автокооперативів обласного центру.

Організаторами підпільної гуральні виявилися двоє місцевих жителів, раніше засуджених за аналогічний злочин. Підпільне виробництво влаштували в орендованому гаражі. В антисанітарних умовах виготовляли водно-спиртову суміш, а для поліпшення смакових якостей та кольору додавали різні хімічні інгредієнти та барвники. Небезпечний для вживання алкогольний фальсифікат реалізовували у пластикових ємностях жителям області за ціною 28 гривень за літр.

Оглядаючи підпільне виробництво, правоохоронці виявили та вилучили майже 10 тисяч літрів спирту на суму 920 тисяч гривень, понад 7 тисяч літрів  готової до реалізації фальсифікованої підакцизної продукції, значну кількість пластикової тари, обладнання для незаконного виробництва алкогольних напоїв та допоміжне устаткування, а також кошти від реалізації фальсифікату в сумі 18 тисяч гривень готівкою. Загальна вартість вилучених у підпільній гуральні товарно-матеріальних цінностей становить 1,7 мільйона гривень.

Фахівці роблять експертні оцінки вилученої підакцизної продукції, встановлюють походження спирту та канали збуту незаконно виготовлених горілчаних напоїв. Стосовно тіньових ділків розпочато кримінальне провадження.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua