"Пільги переглянуть "

Наталя ПИСАНА
13 квiтня 2013

ПЛАНИ. Міністерство доходів та зборів визначило пріоритети своєї діяльності. Про це міністр Олександр Клименко розповів представникам бізнес-асоціацій. Зокрема, до кінця цього року планується завершити активну фазу перегляду Податкового та Митного кодексів (а з початку наступного — ввести мораторій на внесення поправок), а також переглянути податкові пільги з урахуванням думки бізнесу. 

Міністр пообіцяв, що триватиме розвиток електронних сервісів, запровадження електронних перевірок, перехід на ризикоорієнтовану систему роботи, приділятиметься увага спрощенню адміністрування єдиного соціального внеску. А от практика постійного внесення змін до законодавства буде припинена. Представники асоціацій схвалюють введення мораторію на поправки, адже всі зміни дуже болісно сприймаються бізнесом.

Нині міністерство офіційно виконує всі покладені на нього функції та повноваження. Відповідне розпорядження уряду від 20 березня №166 опубліковане в «Урядовому кур’єрі» 3 квітня. Таким чином, державні податкова та митна служби припинили свою основну діяльність.

При Міндоходів створено раду з питань стимулювання інвестицій та підприємницької діяльності. Таке рішення ухвалили на першій установчій колегії міністерства, повідомляє прес-служба. Інвестрада працюватиме як консультативно-дорадчий орган, до складу якого увійде керівництво Міндоходів, представники українського бізнесу, галузевих об’єднань, зарубіжних інвесторів, громадських, а також міжнародних фінансових та консалтингових організацій. Всі залучені експерти готуватимуть спільні рекомендації щодо подальшого розвитку податкової та митної політики в Україні, спрямовані на покращення інвестклімату, в тому числі стосуватимуться організаційних змін в роботі міністерства та його територіальних органів.   

А платники податків уже в цьому році можуть очікувати суттєвого скорочення податкових перевірок. Зокрема, зменшити фіскальний тиск на бізнес планується за допомогою запровадження системи електронних дистанційних перевірок, а також через об’єднання податкового та митного аудиту. Доки така ініціатива міністерства обговорюється із підприємницькими колами, за даними прес-служби, кількість запланованих на ІІ квартал 2013 року документальних перевірок уже скорочується на 15% порівняно з першим кварталом цього року. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua