СОЦПОЛІТИКА. Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики, з метою додаткового захисту соціально вразливих верств населення прийняла рішення в опалювальний період збільшити місячний обсяг споживання електроенергії до рівня 3600 кВт/год. 

Це стосується населення, яке проживає в будинках, обладнаних у встановленому порядку електроопалювальними установками (або електроопалювальними установками та кухонними електро?плитами), у тому числі в сільській місцевості, а також населення, що проживає в багатоквартирних будинках, не газифікованих природним газом, і в яких немає або не функціонують системи централізованого теплопостачання.

Як зазначає прес-служба НКРЕ, оплата обсягів споживання електроенергії до 3600 кВт/год. на місяць згаданими категоріями споживачів, як і раніше, здійснюватиметься за тарифом 21,54 коп. за 1 кВт/год. (з ПДВ). Крім того, для багатодітних, прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу тариф також залишається 21,54 коп. за 1 кВт/год. (з ПДВ) незалежно від обсягів споживання.