"Пілоти обіцяють налітати по 50 годин"

11 вересня 2013

У Національному військово-історичному музеї Прем’єр-міністр Микола Азаров узяв участь у відкритті виставки, присвяченої сторіччю подвигу льотчика Петра Нестерова, який 9 вересня 1913 року першим у світі виконав у небі фігуру вищого пілотажу — так звану «мертву петлю». Через рік, на початку Першої світової війни, льотчик героїчно загинув, здійснивши повітряний таран ворожого аероплана й ціною власного життя перемігши у першому в історії повітряному бою.

Микола Азаров оглянув різні види й типи літальних апаратів відомих авіаконструкторів та ознайомився з документами й світлинами архівів і музеїв України та Росії, зразками обмундирування, нагрудними знаками офіцерів Російської імператорської армії, іншими предметами, що відображають історію авіації початку ХХ століття. Глава уряду також оглянув фотографії з особистого альбому Петра Нестерова, повідомляє департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату Кабміну.

Поспілкувався Прем’єр і з пілотами Військово-повітряних сил, які подякували Миколі Азарову за постійну увагу уряду до льотчиків і пообіцяли до кінця року виконати поставлене Кабінетом Міністрів завдання з виконання нальоту в 50 годин.

Відділ новин 
 «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua