"Писані пам’ятки прислужаться благодійності"

Олександр ВЕРТІЛЬ
7 лютого 2015

На базі Української академії банківської справи НБУ, що у Сумах, відкрився виставковий центр «Філантроп». Його призначення — організовувати  виставки картин місцевих та іногородніх художників, під час яких роботи зможуть придбати всі охочі, а частину виручених коштів спрямовуватимуть на благодійні цілі.

Як наголосив куратор проекту Сергій Тихенко, в першу чергу йдеться про допомогу бійцям, які відстоюють незалежність України в зоні АТО. Досвід попередньої роботи вишу свідчить, що картини майстрів пензля швидко знаходять своїх шанувальників, а військові отримують матеріальну допомогу.

Перша запропонована виставка має назву «Сумщина на полотнах». На  картинах — стародавні садиби Сум та області, церкви, пейзажі тощо. Серед авторів як відомі майстри, так і молоді — Іван Гапоченко, Микола Жулінський, Олександр Садовський, Микола Яровий,  Дарія Прохорчук та інші.

Протягом кількох днів реалізовано до десятка полотен, майже п’ята частина виручених коштів спрямована на підтримку української армії.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua