"Північний кордон має бути в безпеці"

Юрій МЕДУНИЦЯ
2 квiтня 2015

Під час робочої поїздки до Чернігівської області Президент Петро Порошенко представив керівництву облдержадміністрації та місцевим депутатам нового очільника ОДА Валерія Куліча. Область межує з країною-агресором, тож її керівника, у взаємодії з силовими структурами, зобов’язали гарантувати безпеку жителям, забезпечити завершення поточної та проведення наступних хвиль мобілізації, гідно зустріти демобілізованих, забезпечивши їх роботою та всіма заслуженими пільгами. Саме ці громадяни, на думку Президента, й будуть найприскіпливішими контролерами влади.

Того дня Петро Порошенко підписав указ про затвердження персонального складу Конституційної комісії для швидкого опрацювання проекту з децентралізації та висловив переконання, що ці зміни сприятимуть посиленню місцевої влади.

Не полишає глава держави й тему підтримки соціально незахищених верств населення, тримає на щоденному контролі роботу уряду й Мінсоцполітики. «Економити на субсидіях не потрібно», — зауважив Президент, додавши, що цього року видатки на підтримку соціально незахищених громадян було збільшено з 12 до 24 мільярдів.

І допомогу буде надано вчетверо більшій кількості громадян. А економічне зростання глава держави прогнозує вже наступного року, навіть попри відчутне збільшення витрат на оборону, яке лише нинішнього року зросло до 90 мільярдів гривень.

Побував Президент і в 407-му госпіталі Міноборони, де лікуються учасники АТО, та вручив їм державні нагороди та іменні годинники, повідомляє прес-служба Президента. Зустрівся Петро Порошенко і зі студентами та викладачами Чернігівського національного педагогічного університету імені Т. Г. Шевченка, яким докладно розповів про мету й етапи реформування країни. Зокрема в освітянській галузі воно стосуватиметься скорочення непомірної кількості ВНЗ, від чого якість і престиж самої освіти лише виграє.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua