"Пиво врятує американців від кризи "

1 липня 2013

СТИМУЛЯТОР ЕКОНОМІКИ. Філадельфія на кілька днів перетворилася на американську столицю пива. Там відбувається конференція з домашнього пивоваріння – своєрідний саміт поціновувачів хмільного напою та професійних виробників. Квитки на неї розпродали ще в лютому менше, аніж за добу.

Відвідувачі мають змогу взяти участь у семінарах з пивоваріння, де навчать мистецтву приготування напою у домашніх умовах. За даними статистики, цим полюбляють займатися близько мільйона американців.

Джина Гайндман, власниця магазину домашнього пивоваріння Keg & Barrel Home Brew Supply:

«Ми пропонуємо те, що називається виробництво з нуля. Я власниця магазину домашнього пивоваріння у Нью-Джерсі. Наші клієнти – це, переважно, люди, які приходять купити свіжі інгредієнти – хміль, солод, дріжджі».

Попри економічну кризу, пивоварний бізнес у США процвітає. Лише торік продаж комплектів для броварів-початківців зріс майже на чверть. Спочатку пивоваріння було для Натана Зеендера та Тора Честона звичайним хобі. Цієї осені вони вирішили зайнятися справою професійно і відкрити у Вашингтоні власний паб.

«Оскільки всім заправлятимемо ми самі, нашим клієнтам гарантовані дбайливий догляд і ексклюзивність. Це вам не який-небудь конвеєр для виробництва тістечок», – кажуть хлопці.

Зі США повідомляє кореспондент euronews:

«Як казав Бенджамін Франклін, пиво – це доказ того, що Бог нас любить. Американські президенти – від Джорджа Вашингтона до Барака Обами – теж приклалися до пивоварної справи. Як свідчить історія, пивоварінню криза не завада, цей бізнес стимулює економіку, а для американців він став ще й виявом незалежності». 

Copyright © 2013 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua