"Плата за нерухомість — скільки і за що?"

29 березня 2013

ПРЯМА ЛІНІЯ «УК»

Податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки – такою була тема «прямої лінії» «УК», 27 березня, учасниками якої були працівники ДПС України — начальник управління  майнових податків та моніторингу з питань оподаткування фізичних осіб департаменту оподаткування фізичних осіб Юрій Тимощук та начальник відділу платежів за землекористування та місцевих податків управління міа Грисцевих ресурсних рентних та неоподаткованих платежів департаменту оподаткування юридичних осіб Катеринвнак. Людей найбільше хвилює, скільки і за що треба платити, які пільги при оплаті, якщо у власності квартира і будинок, або дві квартири тощо. Були серед запитань і такі, вирішення яких потребує законодавчого втручання. Одне з них ми наводимо. 

Людмила ВАСИЛЬЄВА,
м. Запоріжжя

— Я опікуюся неповнолітньою дитиною, батьки якої загинули. Їй залишилася у спадщину трикімнатна квартира. Нині дитина проживає з моєю родиною в нашому приватному будинку. Чи мушу вирішувати питання про сплату податку за трикімнатну квартиру і що для цього маю зробити?

— Ми працюємо над тим, щоб  питання стосовно дітей, які не мають батьківської опіки, було унормоване якнайкращим чином в їхніх інтересах. У сьогоднішньому законодавстві для них немає пільг в оподаткуванні. Тому ми стали ініціаторами законопроекту, вже поданого у Верховну Раду, яким ця ситуація врегульовується. Зокрема ним передбачається, що об’єкт, який числиться за такою дитиною, не  підлягатиме оподаткуванню. (Повністю «пряму лінію» буде опубліковано в одному з наступних номерів «УК»). 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua