"Пляжники провели майстер-клас для журналістів"

27 травня 2015

За два тижні в Баку стартують  І Європейські ігри, які зберуть понад шість тисяч кращих атлетів Старого Світу. На престижному форумі Україну представлятимуть 243 спортсмени в 19 з 20 видів спорту. Почесне місце серед учасників ігор посіла і наша збірна з пляжного футболу, яка пробилася до вісімки найкращих на континенті. Наша команда виступить у групі «А», де її суперниками стануть збірні Азербайджану, Португалії та Швейцарії.

Саме тому напередодні старту історичної спортивної події Національний олімпійський комітет вирішив докладніше ознайомити журналістів із цим видом спорту. Представників ЗМІ  прийняв затишний спортивний комплекс «Місто спорту», який є офіційною базою національної збірної команди із пляжного футболу.

«Пляжний футбол нині неймовірними темпами набирає популярність та масштабність. Гравці нашої національної збірної демонструють прекрасні результати на міжнародній арені. Бажаю футболістам гідно представити рідну країну в Баку й показати свої найкращі якості серед еліти європейського спорту», — звернувся до команди президент НОК Сергій Бубка. Він також подякував керманичеві Асоціації пляжного футболу України Сергію Харченку за ефективну роботу з розвитку цього виду спорту.

Міністр молоді та спорту Ігор Жданов побажав українським хлопцям спортивних успіхів на І Європейських іграх і пообіцяв: «Ми триматимемо  за вас кулаки!»

Члени збірної з пляжного футболу, серед яких і майбутні учасники Європейських ігор, провели для гостей майстер-клас, після чого кожен охочий мав змогу спробувати власні сили з виконання елементів тренувального процесу. А посадовці привітали спортивних журналістів із майбутнім професійним святом.

«Ваша праця у досягненні наших спільних завдань — популяризації спорту та олімпійського руху, вихованні здорової та сильної нації — заслуговує поваги  та найвищої похвали. Нам дуже приємно, що протягом багатьох років, незважаючи на всі труднощі, ми йдемо пліч-о-пліч і відчуваємо взаємну підтримку. З упевненістю можу сказати, що в особі спортивних журналістів ми бачимо надійних партнерів та вірних друзів», — цитує Сергія Бубку офіційний сайт НОК.

Ганна РОМАШКО 
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua