"Поцупив гроші разом із сейфом"

Микола ШОТ
17 вересня 2013

Хто краде, тому все недостає. Так укотре сталося і з 54-річним мешканцем одного з районів Тернопільщини. Чоловік лише цьогорічної весни вийшов з місць покарання. Щоправда, судимостей вже назбирав кілька. Проте руки знову засвербіли вчинити протиправне. І за кілька місяців перебування на волі він поцупив чужий гаманець. Правоохоронці затримали його та як міру запобіжного заходу зловмисникові обрали домашній арешт. Гадаєте, чекав вироку суду в покаянні? Аж ніяк. Вдався до чергового злодійства. Цього разу обікрав торговельний заклад. До того ж гроші виніс разом із невеликим сейфом.

Про факт крадіжки органи внутрішніх справ повідомила продавець крамниці. Вона вранці прийшла на роботу та зауважила розбите вікно. Коли відчинила магазин, то не знайшла сейфа, в якому залишила вчорашній виторг.

За словами начальника сектору зв’язків з громадськістю УМВС України в області Петра Колісника, такого розвитку подій, зрештою, можна було очікувати, адже власники крамниці не подбали про захист свого майна — торговельний заклад не обладнали ні сигналізацією, ні камерами відеоспостереження, на вікнах і дверях не було грат. Сейф теж нікуди не вмонтували, більше того, скарбничку можна було спокійно переносити з місця на місце. Цим і скористався крадій.

Але хай скільки злодій крастиме, все одно доведеться відповідати перед законом. Причетність до злочину 54-річного крадія, стверджують у міліції, засвідчили вилучені речові докази — сейф, щоправда, зламаний і без грошей. Лиходія заарештували. До списку обвинувачень додалася крадіжка з проникненням (частина 3 статті 185). Триває досудове розслідування. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua