"Подарунок від Google"

Інна ОМЕЛЯНЧУК
20 червня 2014

У Рівненській області за допомогою компанії Googlе-Україна впроваджують нові технології ефективного управління.

Вибір партнерів у нас справді був надзвичайно широкий, — каже директор Google-Україна Дмитро Шоломко. — Але ми прийшли на Рівненщину, бо тут «легкі на підйом» перші керівники, котрі мислять надзвичайно сучасно. Тут динамічно розвивається бізнес-середовище, область має потужний освітній та туристичний потенціал і дуже прагне  залучення нових інвестицій. Водночас маємо невідповідність у використанні наших програмних продуктів між бізнес-середовищем та освітою, державними службовцями. Проект передбачає три складові: навчання державних службовців новим цифровим технологіям у державному управлінні та місцевому самоврядуванні; співпраця з вищими навчальними закладами, створення електронних карт області. Усе це в комплексі, сподіваюся, дасть новий поштовх для розвитку регіону.

Такого зацікавлення, яке викликала ця презентація, в області, здається, не було вже давно: «доторкнутися до новинки» прийшли і представники бізнес-середовища, й освітяни, і пересічні користувачі програм Google.

Для людини головне — мотивація, — підсумував ректор Національного університету «Острозька академія» Ігор Пасічник. — Коли ми промоніторили наших професорів глибоко пенсійного віку на предмет використання програмного забезпечення, то побачили, що вони є активними користувачами сервісів Google-академія, -пошта, -диск, -аналітика. Ми теж за допомогою безкоштовного програмного продукту Google спробували в онлайн-режимі приймати іспити в нашого студента, який перебував на стажуванні в Австралії, — вийшло без проблем. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua