"Податків поменшає, добробут зросте"

20 листопада 2010

РЕФОРМИ

Ухвалений фіскальний кодекс в уряді вважають цілком збалансованим документом

Про це заявив міністр фінансів Федір Ярошенко на вчорашньому засіданні Верховної Ради під час Години запитань до уряду. За словами урядовця, документ формує конкурентне середовище для всіх громадян України, зменшує адміністрування, не збільшує фіксальний тиск на платників податків, а навпаки - зменшує його.

Крім того, Федір Ярошенко заявив, що головна мета влади -не займатися фіскалізацією, а унормувати конкурентні вимоги до бізнесу. Також ухвалення Податкового кодексу сприятиме підвищенню соціальних стандартів у країні.

Також міністр фінансів спрогнозував деякі економічні показники на наступний рік. За його словами, Кабінет Міністрів прогнозує курс гривні до долара США на 2011 рік на рівні 7,95 грн за 1 дол. Номінальний ВВП у наступному році становитиме 1 трильйон 253 млрд грн, реальний - 4,5 трильйона грн. Інфляція становитиме 8,9%, а індекс цін виробників - 11,3%. Фонд оплати праці становитиме 391 млрд грн.

Відповідаючи на запитання, чи планується збільшити соціальні видатки у бюджеті наступного року за рахунок зменшення фінансування Адміністрації Президента, Кабміну та інших центральних органів влади, Федір Ярошенко, зокрема, заначив: "Президент в кабінет ще не зайшов, а було прийнято рішення про скорочення видатків на Адміністрацію Президента". Міністр повідомив, що цього року було ухвалено рішення щодо збалансування таких видатків, і те саме робитиметься наступного, повідомляє УНІАН.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua