У Херсонській області започатковано проект «Відкрий всі кольори життя через світ кіно». Проект передбачає долучення до сучасного кіномистецтва тих верств населення області, які через певні обставин не мають змоги бути активними учасниками суспільного життя, — люди похилого віку, з обмеженими можливостями, діти. Мета проекту — надати їм духовне й естетичне задоволення через відкриття для себе найкращих українських художніх творів. Здійснюють проект ГО «Фестиваль «Кінокімерія» спільно з КП «Кіновідеопрокат» Херсонської обласної ради за підтримки Українського культурного фонду, Херсонської облдержадміністрації та обласної ради.

За словами директора КП «Кіновідеопрокат» Євгена Максимова, нині в районах області немає кінообслуговування населення, зокрема дітей та дорослих. Адже кінотеатри є тільки в обласному центрі та місті Нова Каховка. Він розповів, що протягом жовтня-листопада буде організовано безкоштовні покази українських фільмів з виїздом на місця й у кіноконцертному залі «Ювілейний».

«Досі в Україні не було проектів такого масштабу, які охоплювали б цю категорію глядачів, — зазначив Євген Максимов. — Херсонщина стала першою. Проведення таких заходів сприятиме підвищенню уваги до цих верств населення і дасть змогу урізноманітнити їхнє життя».