"Подорож марки"

Олег ЧЕБАН
16 квiтня 2014

На Вінниччині стартував виставковий марафон, присвячений історії української марки. У 2018 році їй виповниться 100 років, однак тутешні філателісти не стали чекати, поки ювілей завітає в гості, а впродовж чотирьох років самі ходитимуть до краян з ознайомчо-просвітницькою виставкою. Вони переконані, що зустріч із маркою буде цікава усім і, звісно, насамперед дітям.

Розпочався марафон майже за 20 кілометрів від обласного центру в селищі Вороновиця. Для цього є підстави: сюди часто приїжджають діти на екскурсію в музей історії авіації та космонавтики України, який ще називають музеєм Можайського — відомого винахідника.

Тож для пересувної виставки підготували 10 експозицій, різноманітних за тематикою. Це хронологія української марки, фауна та флора України, зокрема Поділля, спорт, космонавтика, народні свята і традиції, техніка тощо. Усі марки цікаві, і кожен відвідувач знайде щось близьке собі за інтересами чи захопленнями.

Організували виставку Вінницька дирекція Укрпошти, обласна організація асоціації філателістів, міське товариство колекціонерів, обласний краєзнавчий музей. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua