"Погоріла на фіктивних кредитах"

15 лютого 2014

Ольга ПОНОМАРЬОВА
для  «Урядового кур’єра»

Працівники сектору державної служби боротьби з економічною злочинністю Первомайського міськвідділу міліції Миколаївської області викрили незаконну діяльність інспектора кредитного відділу однієї з банківських установ, яка впродовж минулого року незаконно заволоділа коштами в сумі понад 300 тисяч гривень.

Інспектор кредитного відділу, користуючись службовим становищем, шахрайським шляхом розробила злочинну схему швидкого збагачення. У посадові обов’язки 28-річної жінки входило споживче кредитування.

До неї зверталось чимало людей для отримання грошей, проте згоду банку діставали не всі. Злочинний задум працівниці банкової установи полягав у використанні копій паспортів та довідок про доходи громадян, на які інспектор оформляла фіктивні кредитні договори. В результаті її шахрайських махінацій було ошукано понад 15 громадян міста.

Слідче відділення Первомайського МВ УМВС України в Миколаївській області розпочало досудове слідство за ознаками ч. 2 ст. 190 КК України («Шахрайство»), санкція якої передбачає покарання у вигляді штрафу від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк від одного до двох років, або обмеження волі на строк до п’яти років чи позбавлення волі на строк до трьох років. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua