"Поліції потрібен закон до 1 червня"

7 травня 2015

Перебуваючи у Навчально-науковому інституті підготовки фахівців для підрозділів міліції громадської безпеки, психологічної служби та Національної гвардії (там проходять підготовку кадети Патрульної служби МВС), Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк звернувся до Верховної Ради із проханням ухвалити на наступному пленарному тижні закон «Про національну поліцію». Важливо, щоб із 1 червня патрульна служба мала змогу працювати вже за новими правилами. Окрім цього, слід підтримати нове адміністративне законодавство, яке б захищало як поліцейського, так і громадянина країни.

«Зараз ключова реформа — правоохоронної системи країни. Нова якісна європейська українська поліція. З молодими людьми, які заробляють гідну платню — до 10 тисяч гривень, мають відповідний соціальний пакет, мають знання і повагу до громадянина і держави. Переконаний, що вони отримають взаємну повагу суспільства», — цитує Прем’єра департамент інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ.

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів майбутнім правоохоронцям, що відеокамера стане невід’ємною частиною в роботі кожного патрульного поліцейського. «Її використовують американські поліцейські. Пристрій автоматично чіпляється на форму, а коли ви сіли в машину, відеокамера перемикається в автомобільний формат. Ви зможете фіксувати будь-які розмови та дії з людиною, з якою спілкуєтеся. Для цього у нас будуть усі підстави, прописані у новому законі «Про національну поліцію», — передає слова міністра прес-служба МВС.

А ще Арсен Аваков визнав, що Україна не була готова до евакуації українців з Непалу. «Давайте всіх собак і дурнів в одну купу не ліпити. Кожен відповідає за своє. Система у нас така, що не годиться, і хочу вам сказати щиро: ми не готові були до таких операцій. Так, літак двічі зламався, і для того, щоб надалі все було по-іншому, необхідно все змінити», — сказав він.

За несправність деталей у літаку відповість Міністерство оборони, а в.о. голови ДСНС Зорян Шкіряк — за організаційні помилки.

«Дуже проста річ: Зорян — дуже відомий чоловік, у мене до нього немає претензій за те, що він зробив, і дай Бог кожному з вас зробити те, що зробив він. Але якщо він припустився помилок, а він їх робить, як звичайна людина, — за них відповідатиме. Це все, що я можу сказати», — резюмував Арсен Аваков. 

Лора ВОВК
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua