"Польова лазня і домашній плов для земляків"

Олена ІВАШКО
27 серпня 2014

Громадські активісти, представники різних політичних сил та звичайні громадяни зібрали для бійців, які воюють у зоні АТО, важливий вантаж. Дві машини вже відправили на схід країни, де нині воюють бійці 73-го морського центру спеціального призначення, більшість з яких — жителі Миколаївщини. У зоні бойових дій вони з першого березня.

І з цього ж часу волонтери взяли опіку над бійцями. Регулярно дізнавалися про потреби, уточнювали списки найнеобхідніших речей, шукали кошти для їх придбання, комплектували машини. Щотижня вантаж ішов до місця військових дій. Один із волонтерів, підприємець Володимир, розповів: «Враховуємо побажання бійців і командування. Адресно передаємо і посилки, які приготували своїм чоловікам дружини військових. Звертаємося до бізнесменів, керівників різного рівня з проханням надати допомогу хлопцям. Допомагає адміністрація Миколаївського морського порту, який першим узявся за ремонт машини БТР для потреб армії. Нині портовики ремонтують аж три БТРи для 79-ї аеромобільної бригади».

Жителі Новоодеського району подбали про картоплю й інші харчі. Фото автора

До Дня Незалежності України керівник порту Василь Іванюк передав бійцям довгоочікуваний презент — мобільну лазню. Тепер вони після виконання відповідальних завдань зможуть попаритися і просто зігрітися.

За один тиждень вдалося зібрати і багато іншого. Так, Олег Шутяк закупив спеціальні прилади для очищення дощової води, міні-плитки для підігріву їжі тощо. Олег Мудрак передав військовим дизель-генератор і засоби зв’язку. А голова Новоодеської райдерж?адміністрації Євген Вербін прибув із машиною продуктів, побутової хімії та українськими прапорами. Він розповів, що з початку березня жителі району зібрали для потреб армії 400 тисяч гривень. Цей вантаж теж комплектували всім районом. «Хтось приносив пакети сала, мішки картоплі, консерви, а одна бабуся принесла десяток свіжих курячих яєць. Напекли 50 домашніх плачинд із бринзою. Діти з вихователями дитячих садків, окремі родини передали військовим малюнки. В них — побажання миру та якнайшвидшої перемоги».

А ще в святковий вантаж поклали продукти для приготування справжнього домашнього плову. Свято має бути й на передовій.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua