"Польські діти малюють українських військових"

Олег ЧЕБАН
30 грудня 2014

Виконувач обов’язків Вінницького міського голови Сергій Моргунов свого часу надіслав листи містам-побратимам Вінниці щодо можливості допомогти військовим та пораненим бійцям у зоні АТО. Наприкінці листопада кур’єрською поштою було доставлено посилку від громади американського міста Бірмінгем: ліки, набори першої медичної допомоги, кровоспинні матеріали — загалом 115 кілограмів медикаментів і препаратів. А нещодавно у холі міської ради відбулася передача гуманітарної допомоги від польського міста Кельце на суму понад 560 тисяч гривень. І тут теж речі, які допоможуть врятувати не одне життя: кровоспинні джгути та бинти. Поранений навіть однією рукою самостійно може накласти такий джгут, а бинт має спеціальні гранули, які, поглинаючи рідину, утворюють згусток, що закупорює отвір кровотечі. Він ефективний при сильних кровотечах, вогнепальних, осколкових та ножових пораненнях. В нашій країні ці засоби знайти складно, зазначає прес-служба міської ради.

«Наша делегація приїхала, щоб передати допомогу, яку зібрали на прохання Вінницької міської ради та особисто в. о. міського голови Сергія Моргунова. Ми привезли те, що необхідно для ваших солдатів, які захищають Україну. У Польщі є приказка, що справжніх друзів пізнаєш, коли трапляється біда. Ми вміємо дружити не лише коли все гаразд, а й коли Україна потрапляє в складну ситуацію. Ми підтримуємо вашу державу з початку важких подій. Наше місто першим у Польщі підтримало Майдан, ми вийшли на наші центральні вулиці, вивісили українські прапори і спрямували до вас слова підтримки», — сказав депутат міської ради Кельце Томаш Богуцький та зауважив, що коли у Кельце з’явилась інформація про формування гуманітарної допомоги українському місту-побратиму, то до цього долучилися дитячі садочки й школи. Зокрема, діти зробили малюнки для наших військових.

Очільник міста над Південним Бугом щиро подякував громаді міста Кельце за важливу допомогу, у тому числі й моральну. Вінниця надає допомогу чотирьом підрозділам, в яких служать краяни, і між ними її розподілить. «Хочу окремо подякувати за дитячі малюнки. Подільські діти постійно передають в зону АТО листи та малюнки, зроблені своїми руками. Це дуже зворушливо і важливо для військових. Тепер наші хлопці знатимуть, що їх  та Україну підтримують й польські діти», — зазначив Сергій Моргунов. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua