Рятувальники Полтавщини доставили луганчанам 35 тонн гуманітарної допомоги. Такі вантажі полтавці переправляють на Луганщину не вперше. Цього разу на схід поїхало дві великі вантажівки з борошном, цукром, консервами та іншими продуктами. Про це повідомив начальник управління Державної служби з надзвичайних ситуацій України у Полтавській області Роман Кириленко. Відправлення назбираної у районах спільно з департаментом агропромислового розвитку облдержадміністрації гуманітарної допомоги контролював особисто голова ОДА Віктор Бугайчук.

Нинішню «гуманітарку» сформували за підтримки виробників сільськогосподарської продукції та переробних підприємств. Безплатно високоякісні харчі надали Полтавський комбінат хлібопродуктів, Глобинський та Яреськівський цукрозаводи, Миргородський завод мінеральних вод, а також жителі сіл області.

Полтавці з дорогою душею уже вчетверте збирають продукти харчування для українців Донбасу. Фото надане автором

— Хочу подякувати всім, хто збирав гуманітарну допомогу, адже це ваш внесок у нашу боротьбу за свободу та незалежність України, — звернувся Віктор Бугайчук до земляків перед відправленням вантажу до міста Щастя.

Рятувальники Полтавщини доставляють вантажі із продуктами харчування на території, де проходить АТО, уже вчетверте. Двічі гуманітарну допомогу відвозили у Слов’янськ. А нещодавно такі вантажі відправили до міста Красний Лиман на Донеччині.