"Понад 300 учасникам АТО ампутували кінцівки"

29 травня 2015

Радник президента України Ольга Богомолець заявила, що понад 300 учасникам антитерористичної операції довелося ампутувати кінцівки.

«У нас на сьогоднішній день понад 300 людей з ампутованими кінцівками. Вчора дівчина-санітар цілу ніч боролася за ноги. Ноги не врятували», - сказала вона в Івано-Франківську під час зустрічі з родинами загиблих учасників АТО, повідомляє ZAXID.NET із посиланням на УНН.

За її словами, зараз «держава зіткнулася з такою кількістю нових випробувань, до яких просто не існує механізмів, як це вирішувати».

«Тому ми зараз намагаємося створювати ці механізми. Ще у вересні минулого року у нас не було механізмів системної ДНК-ідентифікації. Ми створили ці механізми і зараз вони працюють, щоб люди могли отримувати інформацію, де їх загиблий герой», – додала Богомолець.

Нагадаємо, 25-річна дівчина із Дрогобича Львівської області підірвалася на міні і втратила обидві ноги, зараз у неї загроза гангрени. Також у дівчини проникаюче поранення ока, політравма та шок третього ступеня. Випадок трапився 26 травня у Авдіївці. Дівчина є медиком у 93-й окремій механізованій бригаді та поїхала в зону АТО добровольцем. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua