"Поруч з Європою труднощі не страшні"

Катерина МАЦЕГОРА
21 сiчня 2015

Майбутнє Європи нерозривно пов’язано з Україною, і Європа тільки виграє від членства України в ЄС. Про це заявив Президент Петро Порошенко, виступаючи в Інституті Європи при Цюріхському університеті зі «Спеціальною лекцією Черчилля-2015». Власне, промовою в цьому навчальному закладі, який вважають академічним осередком європейського права та євроінтеграції, глава держави розпочав свій робочий візит до Швейцарії. До слова, в його стінах 1946 року сер Вінстон Черчилль виступив з промовою про майбутню об’єднану Європу.

«Не важливо, скільки труднощів чекає попереду, якщо Європа стає поруч з Україною у боротьбі за свободу, гідність, демократію та життя без страху, тоді майбутнє Європи буде безпечнішим та яскравішим», — продовжив тему Петро Порошенко.

Він наголосив, що після останніх терористичних атак у Франції, після розстрілу терористами мирного автобуса під Волновахою вся Європа має об’єднатися. «Тільки разом демократичні нації можуть відстояти свободу для нинішнього та наступних поколінь людства, щоб жити без страху, без загрози тероризму та будувати краще майбутнє. Цінності не продаються, і ми мусимо робити все, щоб їх відстояти», — передає слова Президента його прес-служба.

Також глава держави зазначив, що зараз, через майже 70 років після започаткування Європейського проекту, Європа потребує нового імпульсу. А загрози, перед якими постала Європа, нічим не відрізняються від тих, з якими наразі бореться Україна. «На всі виклики світ має реагувати об’єднано та рішуче. Моя країна оголосила війну тероризму. Вона виборює перш за все європейські цінності, свободу, суверенітет та демократію, — сказав Президент. — Україна має стати повноправним членом Європейської сім’ї народів, оскільки вже є її історичною, духовною та інтелектуальною частиною. Вже є її захисником та новим символом Європи». 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua