"Порядок отримання «молодіжки» треба змінювати"

12 квiтня 2014

«Державне сприяння молодіжному будівництву. Часткова компенсація іпотечних кредитів. Державна підтримка для зведення житла за схемою 30% на 70%. Як діяли і діятимуть ці механізми з огляду на важку соціально-політичну й економічну ситуацію в країні?» — такою була тема нашої прямої лінії, впродовж якої на запитання читачів відповідав голова правління Державного фонду сприяння молодіжному житловому будівництву Леонід РИСУХІН. Серед запитань було й таке:

— Не розумію, чому відомим спортсменам або кандидатам наук (які можуть накопичити гроші на це собі самі) фонд надає першочергове право для отримання молодіжних кредитів за рівнем набраних балів, а приміром мені, простому водієві, який конче потребує житла і не має таких коштів, таке першочергове право не надається?

Леонід РИСУХІН:

— Я так розумію, що ви знайомі з нашою інструкцією. Свого часу звинувачували фонд у тому, що можуть незаконно надаватися преференції тим чи тим родинам, які б мали отримати кредити. Право на отримання такої позики за рейтинговою системою було затверджено Кабінетом Міністрів. Якщо людина перебуває в черзі на житло, приміром, багато років, то вона отримує більше балів, ніж та, що в такій черзі 2—3 роки. Якщо в родині є діти, також нараховують додаткові бали. Безумовно, в мене також питання: чи справедливим є те, що стосується згаданих вами спортсменів? Ми неодноразово надавали пропозиції щодо зміни цього порядку, інструкції — зверталися до Мінсоцполітики. Але питання не було вирішено. Після вашого дзвінка звернуся з пропозицією щодо змін до цієї інструкції в Кабмін.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua