"Посилюється підтримка дітей-інвалідів"

20 вересня 2013

«Захист дітей та підтримка сімей з дітьми — один з основних напрямів нашої роботи. Тому в рамках виконання соціальних ініціатив Президента батьки вже понад восьми тисяч дітей-інвалідів найтяжчих форм захворювань підгрупи А отримують підвищену надбавку по догляду за ними. Крім того, понад 1600 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які мають інвалідність, над якими встановлено опіку та піклування, отримують збільшені на 894 гривень виплати. Це передбачено змінами до законодавства, що були розроблені нашими фахівцями та вже набули чинності», — повідомила міністр соціальної політики Наталія Королевська.

Крім того, за її словами, на сьогодні по всій Україні вже відкрито 63 відділення денного догляду за дітьми-інвалідами при установах соціальної сфери. «Такі відділення — своєрідні дитячі садки для дітей з особливими потребами. Тут вони можуть бути протягом усього дня, доки їхні батьки на роботі. У відділеннях денного догляду з дітьми працюють вихователі, фахівці з реабілітації, психологи та логопеди», — розповіла міністр.

Особливу увагу Наталія Королевська звернула на забезпечення дітей-інвалідів технічними засобами реабілітації. Як повідомила прес-служба Міністерства соціальної політики, за 8 місяців 2013 року дітям-інвалідам видали 10 016 одиниць протезно-ортопедичних виробів. Це майже на 40% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Візків (колісних крісел) дітям-інвалідам за цей період видано 12 555 штук, що на 134% перевищує торішній показник.

Наталія Королевська також зазначила, що на виконання соціальних ініціатив Президента Мінсоцполітики нині працює над створенням всеукраїнської «гарячої телефонної лінії» з питань захисту сімей з дітьми. Вона дасть можливість оперативно реагувати на порушення прав дітей, прояви насильства та надавати невідкладну психологічну допомогу. «Ми також працюємо над змінами до законодавства, які дадуть змогу збільшити державну соціальну допомогу на дітей з малозабезпечених сімей. Це сприятиме поліпшенню їхнього соціального захисту», — підсумувала міністр.

Відділ
соціально-правових питань
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua