"Посівний фонд: готуй зернятко взимку"

14 лютого 2014

На сьогодні забезпеченість насінням для проведення весняно-польових робіт у господарствах АПК становить 106%. Підготовлено й доведено до посівних кондицій понад 444 тисячі тонн ярового матеріалу. Сільгоспвиробники готові й до можливого пересіву. Необхідні для цього обсяги насіння є в Державному резервному насіннєвому фонді. І це переважно кондиційне насіння, не нижче  від другої репродукції. У цьому запевнив міністр аграрної політики та продовольства Микола Присяжнюк.

Визначено й попередню структуру посіву ярих зернових і зернобобових культур. Так, найбільше посівних площ відведено під кукурудзу — 5,2 мільйона гектарів, соняшник — 4,3 мільйона, ячмінь — 2,2 мільйона гектарів і сою — 1,5 мільйона.

«Структуру зернового клину може ще бути підкориговано залежно від перезимівлі озимих. Проте в будь-якому разі ми плануємо розширювати посівні площі під перспективними сільгоспкультурами, які мають попит на зовнішньому ринку. Зокрема це кукурудза і соя», — зазначив міністр.

Найбільші ж за обсягами посівні площі під ярими зерновими і зернобобовими (без урахування кукурудзи) будуть у Харківській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій областях. Проведення комплексу весняно-польових робіт на контролі в Кабінету Міністрів і Президента, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua