"Посли вручили вірчі грамоти"

3 грудня 2014

Вірчі грамоти від новопризначених послів іноземних держав в Україні прийняв Президент Петро Порошенко. Глава держави назвав символічною зустріч у день національного референдуму 1991 року, на якому було підтверджено незалежність України. «Мені дуже приємно, що серед країн, які були першими у визнанні нашої незалежності, були ваші країни. Особливо це стосується Канади, котра була першою з тих, хто визнав українську незалежність», — зазначив Президент.

Він звернув увагу представників іноземних держав на те, що вони розпочинають свою дипломатичну місію в Україні у час надзвичайного виклику для безпеки не лише України, а й усього світу, що вимагає нових європейських та світових систем і гарантій безпеки.

Безпрецедентний рівень міжнародної консолідації та підтримки України у цих складних умовах, коли Європейський Союз, НАТО, Рада Європи, ОБСЄ, ООН продемонстрували підтримку територіальної цілісності та суверенітету України. «Це спільний голос міжнародної спільноти на підтримку мирного врегулювання ситуації на Донбасі», — зазначив Петро Порошенко і наголосив, що Україна неухильно виконує всі дванадцять пунктів мінських домовленостей.

Відзначено й важливість міжнародної підтримки України на шляху реформ. «Це історичний час для України, і я запевняю, ви побачите значні зрушення в нашій країні вже найближчим часом. Ми розраховуємо на вашу підтримку на нашому шляху реформ та європейської інтеграції», — цитує слова Президента його прес-служба.

Вірчі грамоти главі Української держави вручили Надзвичайні і Повноважні Посли: Ісламської Республіки Іран Мохаммад Бехешті-Монфаред; Канади — Роман Ващук; Угорщини — Ерно Кешкень; Португальської Республіки — Марія Кріштіна Серпа ди Алмейда; Японії — Шігекі Сумі; Республіки Македонія — Столе Змейкоскі.

Посли у своїх промовах висловлювали готовність до розвитку двосторонніх відносин з Україною. Глава держави побажав їм успіху в дипломатичних місіях в Україні та запевнив у бажанні працювати разом для розширення співпраці.

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua