"Посол подарує голландські троянди"

Павло КУЩ
3 жовтня 2013

Голландські селекціонери мають намір назвати новий вид садової троянди «Сила і краса» (Power and Beauty) на честь Донецька, що давно має статус міста мільйона троянд. Голландські квіти традиційно прикрашають клумби шахтарської столиці, й саме такий підхід до справи надихнув селекціонерів з Нідерландів створити новий вид троянди. «Сила і краса», запевняють фахівці, показала добрі результати стосовно морозостійкості та посухостійкості — саме ці якості знадобляться квітам у кліматичних умовах Донеччини. 

Як повідомили в Донецькій міській раді, перші символічні п’ять кущів, привезені сюди просто з тестових полів, посол Королівства Нідерланди в Україні Кейс Кломпенхаувер та засновник компанії Пітер Кокс подарують донеччанам вже у жовтні. А наступну партію — 100 кущів троянд «Сила і краса» передадуть місту навесні 2014 року. Це покладе початок тісній співпраці голландської компанії, управління благоустрою і комунального обслуговування міськради та Донецького ботанічного саду, які разом працюватимуть над створенням морозостійкої садової троянди.

А ще донеччани запрошують своїх закордонних партнерів узяти участь у висаджуванні квітів під час традиційного весняного місячника з благоустрою та озеленення міста.  



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua