ПЛАН

Укрзалізниця та ВАТ "РЖД" планують поєднати швидкісним сполученням із сусідньою столицею Київ та міста-мільйонники Сходу України. Про це йшлося на зустрічі віце-прем'єр-міністра - міністра інфраструктури Бориса Колеснікова з президентом ВАТ "РЖД" Володимиром Якуніним. Обговорювали й транзит вантажів з Москви на Кавказ без зупинки на українській території, будівництво залізничної колії шириною 1520 мм Кошице-Братислава-Відень.

"Найбільш актуальне питання - пасажирське сполучення між нашими країнами та містами, - наголосив Борис Колесніков. - Ми підійшли впритул до реалізації питання швидкісного руху між Києвом та Москвою, розглянули перспективи руху між містами-мільйонниками Сходу України і Москвою: Харковом та Донецьком".

Нині українські та російські залізничники проводять заходи з розподілу пасажирського та вантажного руху. Наступний етап - максимальне спрощення та прискорення проведення прикордонного й митного контролю в поїздах. За словами урядовця, протягом кварталу буде визначено дату запровадження швидкісного маршруту, час у дорозі та вартість поїздки. Оптимально максимальним часом буде п'ять годин, повідомляє прес-служба Мінінфраструктури.

Володимир Якунін зауважив, що подальший розвиток співпраці з Укрзалізницею є надзвичайно важливим для російських залізниць. "Наші взаємини завжди відрізнялися і дружністю, і прагматичним підходом. Залізниця функціонує таким чином, що неможливо досягти успіхів у співпраці з сусідом без урахування його інтересів. А сформовані віце-прем'єр-міністром установки щодо розвитку швидкісного сполучення і можливості використання найсучасніших систем викликають у нас величезний інтерес", - сказав Володимир Якунін.