"Позашляховики пішли на схід"

Валерій МЕЛЬНИК
8 жовтня 2014

Джипи, подібні до тих, які ще не так давно молодший син попереднього українського президента, а нині втікача залучав до гонок поліським бездоріжжям, тепер працюватимуть на оборону України. Кошти на їх купівлю зібрано через обласну організацію Української спілки ветеранів Афганістану, яка вже не один місяць допомагає зміцнювати обороноздатність країни, і серед благодійників здобув авторитет і повну довіру. 

Два авто придбано за кошти місцевих підприємців, третє — за підтримки облдержадміністрації. З урахуванням сприяння продавців кожна з цих автівок обійшлася благодійникам у три тисячі доларів. Зважаючи на те, що вони поїдуть на фронт, ці позашляховики не розмитнювали. І щоб не гнати в інший кінець держави порожняком, їх ще й завантажили речами та продуктами, які тепер особливо необхідні воїнам, котрі обстоюють територіальну цілісність України.

Вибір саме позашляховиків не випадковий. Адже під час збройного протистояння майже весь автотранспорт айдарівців був знищений. А той, який залишився, нині експлуатують так інтенсивно, що кожного місяця «накручено» тисячі й тисячі кілометрів. Отож позашляховики з підвищеним експлуатаційним ресурсом стали надзвичайно доречними.

Радник голови облдержадміністрації Борис Кондратюк, який опікується координацією допомоги силовикам, повідомив, що питання підтримки воїнів, які протидіють російському агресору на сході, постійно обговорюють на засіданнях обласного оперативного штабу з питань протидії загрозам національної безпеки. Одночасно із зусиллями виконавчої влади нарощують потужність допомоги українським фронтовикам і волинські волонтери. Суму зібраних ними коштів та вартість відправлених в окопи і на блокпости матеріальних ресурсів вже вимірюють у мільйонах  гривень.

Ця допомога стала традиційною. Волинські бізнесмени, наприклад, лише останнім часом відремонтували шість одиниць військової бойової техніки для першого батальйону територіальної оборони. Сто тисяч гривень фінансової підтримки із зібраних благодійних коштів отримали і луцькі прикордонники, які також несуть бойову службу на сході країни. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua