"Пожежа в Чорнобилі вщухає, радіація — в нормі"

30 квiтня 2015

Станом на 6 год. 30 квітня поширення вогню у чорнобильській зоні відчуження немає, рятувальники проводять гасіння на площі 70 га. Про це повідомляє прес-служба ДСНС.

«В межах контрольованого периметру продовжується гасіння окремих осередків загорянь лісової підстилки на загальній площі близько 70 га», — йдеться в публікації.

Як зазначають у ДСНС, у районі пожежі розгорнуто пересувний пункт управління, організовано роботу штабу пожежогасіння, який здійснює загальну координацію заходів із ліквідації лісової пожежі.

Як наголошує прес-центр, радіаційна обстановка стабільна, потужність експозиційної дози на поверхні грунту та вміст радіонуклідів у воді не перевищують нормативних значень.

Нагадаємо, 28 квітня на території комплексу лісового господарства «Чорнобильська пуща» у зоні відчуження та безумовного (обов’язкового) відселення в районі сіл Буряківка, Рудня-Іллінецька, Глинка, Лубянка Іванківського району на площі близько 320 га виникла лісова пожежа. О 10 год. 30 хв. 29 квітня пожежу локалізовано. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua