"Позику спрямують на підтримку малозабезпечених"

26 липня 2014

Для реалізації проекту «Модернізація системи соціальної підтримки населення України» Міжнародний банк реконструкції та розвитку надасть нашій країні позику в розмірі 300 мільйонів доларів США. За повідомленням департаменту інформації та комунікацій з громадськістю Секретаріату КМУ, відповідну угоду підписав міністр фінансів Олександр Шлапак. 

Позику надають на 18 років із 5-річним пільговим періодом. Відсоткова ставка не перевищуватиме 1%. Кошти залучають задля розширення адресної програми соціальної допомоги. Передусім ідеться про підтримку найвразливіших та соціально найменш захищених груп населення. Зокрема проект дасть змогу розширити програму державної соціальної допомоги (забезпечення гарантованого мінімуму) для тих громадян, які найбільше цього потребують.

Очікують, що розширення програми державної соціальної допомоги стосуватиметься близько 542 600 осіб. Поряд із цим в рамках проекту буде вжито заходів із залучення до зайнятості непрацюючих працездатних осіб. Тобто одержувачам державної соціальної допомоги, малозабезпеченим сім’ям надаватимуть змогу перейти від одержання соціальних виплат до працевлаштування та економічної незалежності.

Окрім того, впроваджуватимуть заходи, спрямовані на поліпшення адміністрування соціальних виплат та послуг з підтримки національної інформаційної системи управління. Проект охоплює всі місцеві відділи соціального захисту (їх 756), які підпорядковуються Міністерству соціальної політики.

Зокрема вживатимуть заходів із розробки, створення та впровадження механізмів, які сприятимуть зменшенню кількості помилок та випадків шахрайства в системі соціальної допомоги. Передбачено, що за кошти позики буде вдосконалено інформаційно-аналітичну систему соціального захисту населення, яка функціонуватиме на основі веб-технологій. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua