"Працівники нічних змін легше стають жертвами діабету"

22 липня 2013

ЗДОРОВ’Я. На думку іспанських учених, працівники нічних змін легше стають жертвами діабету, ніж їх колеги, що виходять на службу в денний час. Про це повідомляє EuropaPress, передає УНН.

Невролог мадридської клініки «Clínica La Luz» доктор Ісабель Вільялібре розповіла,що активна діяльність ночами і перенесення основного часу сну на день може спровокувати «погіршення обміну деяких речовин у людському організмі, а конкретно – цукру». На думку експерта, ситуація, коли співробітник працює ночами, «може закінчитися для нього, як мінімум, хронічним недосипанням».

Крім того, іншими дуже ймовірними наслідками нічної роботи для людини в клініці вважають появу «тенденції до набору зайвої ваги, шлунково-кишкових розладів, втоми, дратівливості і втрати концентрації уваги».

Всі ці неприємні симптоми з'являються у нічних працівників через те, що їм складніше заснути вранці, а сам сон триває меншу кількість годин, ніж потрібно. Через це організм людини не відновлюється в повній мірі, що призводить до збоїв в його роботі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua