"Праця стала безпечнішою"

Олександр ВЕРТІЛЬ
19 серпня 2014

За підсумками першого півріччя цього року на Сумщині порівняно з відповідним торішнім періодом кількість смертельних випадків на виробництві скоротилася вдвічі. Іншими словами, якщо торік з роботи не повернулися додому четверо працівників, то цього року — двоє.

Так само менше стало загального виробничого травматизму, який поки що завдає багато проблем, — він скоротився на третину, або з 74 до 51. Зафіксовано лише один груповий нещасний випадок, тоді як торік — чотири.

Цього року сталася одна аварія, пов’язана з використанням газу в побуті. Постраждало троє осіб, а сам вибух стався через самовільне втручання в систему газопостачання житлового будинку.

Ці факти і цифри свідчать насамперед про посилення профілактичної роботи фахівців територіального управління Держгірпромнагляду в Сумській області, турботу про створення належних виробничих і побутових умов. Зокрема з початку року проведено майже 1100 перевірок виробничих об’єктів, під час яких виявлено понад 8860 порушень законодавчих та нормативно-правових актів з охорони праці.

За повідомленням прес-служби відомства, до адміністративної відповідальності притягнуто 644 працівники, з яких кожен третій — керівник. До органів прокуратури спрямовано 9 подань про притягнення винних до відповідальності. Окрім цього, підготовлено низку спеціальних розслідувань нещасних випадків. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua