"Прагнення збіглися з можливостями"

26 вересня 2014

«Я прагну перемогти, але якщо не зможу перемогти, то буду завзятим у цій спробі». Так  звучить клятва спортсмена-спецолімпійця. Днями з Європейських cпеціальних Олімпійських ігор  з літніх видів спорту, які завершилися в бельгійському Антверпені, повернулася українська збірна.

Наші  спортсмени-інваліди вибороли  10 золотих, 9 срібних та 6 бронзових медалей. Отож загалом  команда Спеціальної Олімпіади України здобула 25 нагород й  укотре  довела, що, попри  інтелектуальні порушення, ці люди здатні представляти свою країну на найвищому рівні, вони є справжніми героями України.

Наші спортсмени гідно та переможно представили Україну в Антверпені. Фото з сайту naiu.org.ua

Зокрема українські спортсмени-інваліди завоювали 5 золотих, 5 срібних та 5 бронзових медалей в гімнастиці, 2 срібні медалі в бадмінтоні, 3 золоті медалі в настільному тенісі, 2 золоті, 1 срібну і 1 бронзову медалі в плаванні і посіли почесне друге місце в змаганнях з футболу, а отже, їхні прагнення перемогти  збіглися з їхніми можливостями.

Спеціальна Олімпіада — це міжнародна спортивна організація для людей з порушенням інтелектуального розвитку. Літні та зимові Олімпійські ігри проводяться раз у два роки. Спеціальна Олімпіада України направляє команду на кожне змагання з 1995 року. 

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua