"Претендентів на ключові посади ЄС призначатимуть 30 серпня"

17 липня 2014

Учасники позачергового саміту в Брюсселі не змогли домовитись про призначення кандидатів на ключові посади ЄС. Це рішення знову постане на порядку денному на наступному саміті, запланованому на 30 серпня. У середу очільники держав та урядів країн-ЄС обговорювали кандидатури верховного представника з питань зовнішньої політики та політики безпеки, а також президента Ради Євросоюзу.

«Потрібна згода стосовно усього пакета пропозицій: щодо вищого представника, президентства у Раді ЄС та інших питань. Тож це комплексне рішення, і якщо згоди немає по кожному з пунктів, то її немає загалом. Я досить упевнений, що тридцятого серпня ми досягнемо такої згоди,» – заявив голова Ради ЄС Герман Ван Ромпей, який залишить посаду в жовтні.

Найбільш вірогідним кандидатом на посаду голови європейської дипломатії вважають керівника МЗС Італії Федеріку Могеріні. Однак проти неї виступають країни Балтики та Польща, яким не до вподоби дружній тон Рима щодо Москви.

«Єдина згода, яку тут сьогодні підтвердили, це призначення на посаду голови європейської дипломатії кандидата від лівоцентристів. Тепер у 28 країн є 6 тижнів на роздуми, і краще їм не помилятися»,– передає з Брюсселя кореспондент euronews.

 Copyright © 2014 euronews 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua