"Президент цікавиться ситуацією в областях"

28 березня 2013

КОНТРОЛЬ. Глава держави Віктор Янукович заслухав доповіді про соціально-економічний розвиток територій голів Дніпропетровської облдержадміністрації Дмитра Колєснікова та Донецької ОДА Андрія Шишацького.

Як повідомив після зустрічі з Президентом Дмитро Колєсніков, він доповів Вікторові Януковичу про соціально-економічний розвиток Дніпропетровської області та про перспективи її розвитку. За його словами, він також поінформував Президента про стан базових галузей економіки регіону.

Глава держави звернув окрему увагу на розвиток вугільної та металургійної галузей. Він наголосив, що немає необхідності нарощувати обсяги видобутку вугілля, поки не будуть збудовані заводи з переробки вугілля на синтетичний газ. Президент зазначив, що Україна має потенціал для зростання металургійної галузі, повідомив Дмитро Колєсніков. Також він доповів про хід реалізації соціальних ініціатив Президента, зокрема щодо реалізації програми доступного житла та соціального захисту дітей.

Голова Донецької облдержадміністрації Андрій Шишацький доповів Вікторові Януковичу про роботу металургійного комплексу області, а також про соціально-економічний розвиток регіону. «Я доповів Президентові про роботу металургійного комплексу Донецької області, вугільної, хімічної промисловості та машинобудування», — сказав посадовець.

Він зазначив, що звернувся до глави держави за сприянням для подальшого розвитку та модернізації базових галузей промисловості регіону. «Ішлося про програму на 2013—2014 роки щодо прискорення розвитку промисловості в Україні», — підкреслив голова Донецької ОДА.

Друга частина зустрічі, за його словами, була присвячена соціальним ініціативам Президента, а також заходам з нагоди Року дитячої творчості в Україні. «346 позашкільних закладів в області працюють, усі вони збережені. Моїм пріоритетом і пріоритетом керівників міст і районів є розвиток матеріально-технічної бази дитячої та юнацької творчості й позашкільної освіти», — передає слова посадовця прес-служба Президента. 

Відділ новин
«Урядового кур’єра»



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua