"Прибуття Дарів волхвів у Крим затримується"

30 сiчня 2014

Несприятливі погодні умови у міжнародному аеропорту Сімферополя внесли корективи у прибуття у Крим християнської святині – Дарів волхвів, передає УКРІНФОРМ з посиланням на прес-секретаря Сімферопольської і Кримської єпархії Української православної церкви Людмила Тихомирова. 

«Прибуття очікувалося у Сімферополь, але аеропорт не може прийняти. Якщо дозволить погода, літак зможе після обіду прийняти аеропорт «Бельбек» під Севастополем», – повідомила вона.

За словами Тихомирової, поки що залишається в силі графік перебування реліквії у Сімферополі, вона буде виставлена для поклоніння у Свято-Троїцькому жіночому монастирі з 30 січня по 2 лютого.

Як повідомляло агентство, Дари волхвів будуть знаходиться у Сімферополі на прохання грецької делегації у ракці з мощами Святителя Луки, архієпископа Кримського, якого особливо шанують у православній Греції.

Постійно Дари волхвів зберігаються у монастирі святого Павла на горі Афон у Греції. Уперше за 500 років реліквія покинула стіни монастиря. Святиню супроводжує делегація на чолі з його намісником архімандритом Парфенієм (Мурелатосом). Ковчег з Дарами волхвів вже побував у Москві, Санкт-Петербурзі, Мінську та Києві.

Дари волхвів - одна з небагатьох реліквій, пов'язаних із земним життям Христа, що збереглася до сьогодні. На Різдво православні згадують цю євангельську розповідь про поклоніння волхвів Богомаляті Христу, якому вони принесли дари: золото – як царю, ладан – як Богу і смирну – як людині на поховання.

Дари волхвів передала Єрусалимській Церкві Божа Мати. У Єрусалимі вони знаходилися до IV століття, потім були перенесені у Константинополь і пізніше – на Афон.

Золото збереглося у вигляді 28 підвісок, прикрашених орнаментом. До кожної з них прикріплені намистини, що складаються з суміші ладану і смирни. Дари зберігаються у 10 ковчегах у ризниці монастиря святого Павла. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua