"Прикарпаття: Cтратегія — 2020"

Світлана ІСАЧЕНКО
9 сiчня 2015

Визначивши цілі свого розвитку, Прикарпаття активно розробляє план їх реалізації. Івано-Франківщина однією з перших в країні розробила і затвердила на сесії облради основний планувальний документ своєї діяльності — Стратегію-2020 (до речі, її вже перекладено англійською). Організаційним і методологічним супроводом допомагали експерти пілотного проекту Євросоюзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні». За словами керівника групи експертів ЄС Коліна Меддока, Стратегія-2020 Івано-Франківської області цілковито узгоджена з Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року.

Загалом у робочу групу з розробки цього документа увійшло понад сто представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, наукових установ, бізнесових структур та громадськості. Пропозиції могли подати всі краяни. Проектні ідеї (а їх розглянуто понад 130) сформовано за кількома основними напрямами: стійкий поступ економіки, розвиток туристично-рекреаційної сфери, сільських територій, а також розвиток людського капіталу.

— Загальна стратегія розвитку області грунтується на соціально-економічному аналізі краю, з визначенням головних переваг і ризиків, — зазначає директор департаменту економіки Івано-Франківської ОДА Володимир Попович. — Тому вона має стати основою для розробки аналогічних регіональних та місцевих програм.

Тепер спеціалісти Івано-Франківської облдержадміністрації та райдержадміністрацій працюють над планом заходів з реалізації ухваленого документа на своїх територіях.

Окрім цього, Прикарпаття охоче ділиться своїм досвідом у підготовці таких грунтовних документів зі своїми сусідами — Буковиною і Закарпаттям, які зацікавлені у втіленні подібних проектів у своєму краї. В області якраз відбуваються засідання груп регіональних експертів, до яких увійшли представники трьох областей.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua