"Принц Йорданії позмагається за президентство у ФІФА"

9 сiчня 2015

Ганна РОМАШКО
для «Урядового кур’єра»

Віце-президент ФІФА йорданський принц Алі бін Аль-Хусейн конкуруватиме з чинним президентом Зеппом Блаттером за посаду керівника головної футбольної організації.

Брат короля Йорданії вирішив висунути свою кандидатуру на вибори президента ФІФА, що відбудуться 29 травня. Він зокрема заявив: «Настав час змістити акцент із суперечностей адміністрації до спорту. Заголовки у пресі мають бути про футбол, а не про ФІФА».

Алі бін Аль-Хусейн відомий тим, що  зміг домогтися дозволу ФІФА, щоб мусульманські жінки-футболістки могли носити хіджаби. Також принц був серед прихильників  публікації звіту Майкла Гарсії про розслідування звинувачень у корупції під час вибору країн-господарів чемпіонатів світу 2018 та 2022 років.

Принц Алі стверджує, що його рішення висунути свою кандидатуру знайшло підтримку серед колег, зокрема  з УЄФА, яка виступає проти висування Й. Блаттера на п’ятий термін.

Як відомо, у грудні минулого року  колишній капітан збірної Англії та відомий футбольний коментатор Гарі Лінекер назвав існуючу у ФІФА ситуацію «фарсом».

Нині, окрім Йозефа Блаттера та принца Алі, свою кандидатуру на виборах глави ФІФА висунув 56-річний колишній дипломат, заступник генерального секретаря Міжнародної федерації футболу Жером Шампань.

 

Він пропонує ввести низку нововведень у футбольних правилах, зокрема помаранчеві картки. Дед-лайн висування кандидатів на посаду президента ФІФА спливає 29 січня, повідомляє Бі-бі-сі.



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua