"Про воду розповість електронна мапа"

Олександр ВЕРТІЛЬ
9 жовтня 2014

У Сумах триває робота над сучасною електронною картою водного та каналізаційного господарства міста. Завдяки такій новації на початку наступного року обласний центр і його мешканці отримають чітку і конкретну картину в одному з важливих сегментів житлово-комунального господарства.

Як повідомив директор КП «Міськводоканал» Анатолій Сагач, щойно виповнилося 120 років з часу заснування водної та каналізаційної системи міста, тож зайве наголошувати, в якому стані перебуває вона зараз. Але для того, щоб бачити всі вузькі й проблемні місця, потрібні ∂рунтовна інвентаризація, аналіз, а вже потім — детальний план «розшивання» і усунення проблем.

Цю роботу виконують не тільки місцеві спеціалісти, а й фахівці з Харкова, які мають досвід підготовки електронних карт низки міст України. Вони вже виконали половину завдання і поступово переходять до завершальної фази. Загальна вартість робіт — 4 мільйони гривень, які, за підрахунками фахівців, окупляться впродовж 4—5 років. До того ж наявність електронної мапи відкриє доступ до європейських кредитів: ними вже успішно користуються інші міста України, що мають такий документ.

Щодо самого водоканалу, то впродовж першого півріччя тут зуміли зупинити негативні тенденції й одержали близько 10 мільйонів гривень прибутку, тоді як раніше зазнавали збитків. Майбутня електронна мапа додасть суттєвого імпульсу в розвитку водно-каналізаційної мережі, що піде тільки на користь місцевій громаді. 



При копіюванні даної статті посилання на джерело обов'язкове: http://www.ukurier.gov.ua